condor 2

Nedtellingen til Sør-Amerika sin Xplore-reise har startet for mange måneder siden, og nå er det bare snakk om dager før vi endelig er på vei.  Tiden flyr, og nå skal vi snart fly med den.

Opplevelsene står i kø når vi kommer ned og lander i Peru på Mandag. Inntrykkene vil bli mange og store, og det vil sannsynligvis bli minner for livet. For at dere her hjemme skal få ta del i noen av disse opplevelsene og inntrykkene, har vi laget en blogg der dere kan få noen små drypp av hva vi gjør og opplever.

Så følg med oss på turen her!

Her er tur-programmet i korte trekk:

Mandag 24. februar: Vi reiser fra divesre steder i Noreg, møtes i Amsterdam, og fortsetter videre sammen til Lima i Peru

Tirsdag 25. februar: Vi er i Lima og skal i dag prøve å fly en paraglider

Onsdag 26. februar:  De som ikke helt fikk dreisen på paraglideren i går skal i dag få en skikkelig tandemtur med skikkelig luft under vingen.

Torsdag 27. februar: I dag skal vi forflytte oss fra Lima ved stillehavet og opp mot Andesfjellene og Arequipa,                                      som ligger på 2300 m.o.h. Vi kjøre kollektivt med buss.

Fredag 28. februar: Vi ankommer Arequipa på morgningen.  Vi skal i dag også besøke og få et innblikk i misjonssambandets arbeid i Peru. Vi skal også støtte et av deres prosjekter.

Lørdag 1. mars: I løpet av dagen skal vi bli godt kjent med den vakre bye Arequipa. En lokal gutt skal ta oss med på en flott sightseeing tur.

Søndag 2. mars: Nå skal vi virkelig opp i Andesfjellene. Fra Arequipa går turen opp til Puno ved Titicacasjøen (3800 m.o.h.)

Mandag 3. mars: Vi skal tilbringe det meste av dagen på Titicacasjøen og de mange sivøyene som flyter der.

Tirsdag 4. mars: Bolivia og La Paz er neste mål. Med buss krysser vi grensen ved Titicacasjøen og tar oss videre til La Paz.

Onsdag 5. mars: Misjonsalliansen skal ta vare på oss når vi er her. De skal i dag vise oss ulike prosjekter som de driver. Blant annet skal vi besøke prosjektet «Fotball krysser grenser», som også er et prosjekt vi støtter.

Torsdag 6. mars: Worlds most dangerouse road er en beryktet vei i Bolivia. Den skal vi sykle i dag.

Fredag 7. mars: Vi er tilbake i La Paz. Misjonsalliansen vil ta os med på nye møter med de lokale. Vi skal også besøke månedalen.

Lørdag 8. mars: Det er en del opplevelser som gjenstår i Peru, så vi kjører tilbake over grensen og tar et lite stopp i Juliaca.

Søndag 9. mars: Vi skal kjøre til Cusco på verdens tak. Inka-hovedstaden er vårt neste mål.

Mandag 10 mars: Det blir tid til å utforske denne spennende byen Cusco.

Tirsdag 11 mars: Idag skal vi begynne på turen ned til Machu Picchu. Første etappe blir ved hjelp av sykkel.

Onsdag 12 mars: Vi nærmer oss Machu Picchu. Dagens etappe skjer med Zipline og en fottur i vakkre naturomgivelser.

Torsdag 13 mars: Endelig skal vi få oppleve Machu Picchu med egne øyne. På kvelden reiser vi med tog tilbake til Cusco.

Fredag 14. mars: En adrenalinfylt dag med mulighet for strikkhopp er dagens høydepunkt.

Lørdag 15. mars: I dag skal vi fly ned til Puerto Maldonado. Her fra blir vi fraktet med elvebåt inn i Amazonasjungelen.

Søndag 16. mars: Jungelsafari er dagens aktivitet.

Mandag 17. mars: Det nærmer seg slutten på turen vår, og vi må tilbake til Lima før flyet vårt går.

Tirsdag 18. mars: Den siste dagen i vår oppdagelsesferd er kommet. Det blir litt tid til å suge inn noen siste inntrykk i Lima før flyet vårt letter. Avgang fra Lima kl. 21.15.

Onsdag 19 mars: De fleste forlenger turen med noen dager i Amsterdam, mens resten flyr hjem til Norge.

Dersom du vil ha litt mer detaljert innhold fra de ulike dagene, ja da er det bare å følge med på denne bloggen.

1395772_10202077102516730_1021979504_n