Rekker bare en rask oppdatering før reisen bærer videre til Arequipa med nattbuss i kveld. Skal straks sjekke ut av hotellet her i Lima men morgenens begivenheter fortjener en rask oppdatering!

Vi har surfet på rullesteinsstrendene her i byen i morgentimene idag. Klassen har tidligere vært på Stad for samme aktivitet og noen av elevene begynner å få skikkelig driv i bølgeridningen. Quicksilver, et kjent merke i surfeverdenen, hadde demo ved stranda vi oppsøkte og flere av deres ansatte var tilstede for å vise frem nytt utstyr og skape røre rundt merket. I tillegg ble en av våre mannlige elever etterhvert tatt til side for en samtale og det hele endte med fotooppdrag på Stad og i Portugal senere i år for vedkommende. En kombinasjon av surfestil, utseende og tilknytningen til Norge var avgjørende. Gratulerer! Navn kan vi ikke ut med før Quicksilver gjør det men høy og lys kan vi vel si.

I andre nyheter har vi i flere dager opplevd mye røre rundt turistinformasjonen ved kjøpesenteret vi har oppsøkt for å køpe mat og vann. Det viser seg at Machu Picchu er i ferd med å synke ned i et synkhull og alle med billetter til verdensunderet skal sluses gjennom før det er for seint å få sett det. Ingen ny billetter er blitt solgt den siste uken og for å rekke det må vi fraktes med privathelekopter fra Arequipa direkte til Cusco og videre til fjellbyen for så å fortsett ferden vår som planlagt. Peru sparer ikke på noe for å få flest mulig til å få oppleve dette unike stedet ettersom turisme er et hjørnestein i økonomien her. Sosiale medier og eksponering for Peru som turistdestinasjon, også etter Machu Picchu, sies å være grunnen til iveren og villigheten til å dra på med statlige utgifter. Flaks for oss:)

Kommer med bilder og mer info når vi får nett igjen i Arequipa. Takk for at dere leser!

 

22:08 01.04.16 ————————————————-Aprilsnarr——————————————————————-:)