IMG_6978

Ny stat i dag: Georgia! Vi startet dagen med avreise Nashville, og kjøreturen startet som før med flatt, flatt og enda mer flatt landskap. Men plutselig begynte landskapet å endre seg, og nordmennene kviknet til ved synet av små innsjøer, høyder, svinger, oppoverbakker og nedoverbakker.

Sannheten er at vi sluker miles på vår roadtrip, og vi får se store deler av det amerikanske landet på denne måten, og i dag kjørte vi inn i nytt landskap, både geografisk og kulturelt.

Midtveis stoppet vi i Chattanooga, Tennessee. Stedet var et knutepunkt under den amerikanske borgerkrigen, og falt frem og tilbake mellom Unionen (nord) og Konfederatene (Sør). Byen er også interessant i forhold til Indianernes historie. Les mer her.

Vi kjørte videre, og før vi kommer frem til dagens landingssted, er det på tide å presentere de to fantastiske sjåførene vi har med oss. Vi er et reisefølge på tre biler: En 8-seter, en minibuss, og en bagasjebil. Lærerne Gunnhild og Matthias bytter på å kjøre Forden (den minste, selv om den er ganske fet i seg selv. Amerikansk med andre ord.), mens Carl og Rich kjører de to største. Pensjonistene fra Missouri er et herlig reisefølge, som leder oss trygt frem på de både brede og lange veiene frem mot Florida. Vi er evig takknemlige og kan forsikre familie og venner der hjemme om at elevene er i så trygge hender som mulig.

IMG_8220   IMG_8119
Rich og Carl (og Matthias) på Marietta Diner.

Vi kjørte ikke lange biten før vi ankom dagens bestemmelsessted: Marietta, Georgia. Det er et forsted til storbyen Atlanta, som vi skal innom i morgen. Vårt fokus nå er på borgerrettigheter og diskriminering, noe vi kommer mer tilbake til i morgen. Men Anniken i klassen gav oss en fin introduksjon i kveld da hun fortalte oss om hennes fordypningsoppgave rundt svartes opplevelse av diskriminering i skolesystemet før og nå. Hver kveld fremover skal alle elevene gjøre det samme: presentere sin oppgave som de har jobbet med i ukene før vi dro hitover. Kjekt og berikende!

IMG_6977 IMG_6979 IMG_6981