Når du først skal innom en hockeykamp, så kan du like godt velge sesongens beste kamp i verdens beste liga. Full blink i Tampa, med andre ord!

I løpet av drøye to kjøretimer krysset vi i dag staten Florida. Fra Atlanterhavskysten i øst, til (nesten) Mexicogulfen i vest. Byen er Tampa, en rimelig stor by også i amerikansk målestokk med sine vel 350 000 innbyggere. Her skal vi ha våre to kommende netter, på Quality Inn & Suites. En litt vemodig sidetanke er det at vi nå har kommet til vår nest siste destinasjon. Tanken skyver vi galant til side.

Vi bikket 93 grader Fahrenheit i dag (nesten 34 celsius), og en svipptur nedi bassenget var ikke å forakte før vi gjorde oss klare til kveldens store begivenhet. Verdens største ishockey-liga, NHL, skuffet ikke. Vi er fra nå av offisielt Tampa Bay Lightening-fans, og kan vitne om at vi KNUSTE Detroit Red Wings 5-3 torsdag 30.mars 2017. Stor underholdning ble det, med action på banen (=slosskamper), påfølgende utvisninger, målkalas, selvmål, straffe, cheerleadere, morsomme tilskuere, live orgelspill, pauseunderholdning etc etc. Dette var artig for både erfarne og rykende ferske hockeykamp-gåere.

Området vi er i, er knyttet til en strand viden kjent: Clearwater Beach. Dit drar vi i morgen.

pictures: Markus Nikolai Sundnes & Gunnhild Kristiansen