Stillehavskysten ved Lima er en utmerket surfedestinasjon. Det finnes utallige gode surfeplasser her som kan tilby utfordringer for alle nivåer. For vår klasse er stranden utenfor Miraflores i Lima ideelt, med passende forhold for nybegynnere. Vi bruker selskapet Team Surf Peru som leverer instruksjon og utstyr av høy kvalitet slik at elevene har de beste forutsetningene for gode oppleveleser og mestring!

Andre dag på tur startet tidlig med en morgen surf. Forholdene var perfekte og mange klarte seg mye bedre enn forventet. Vi har tidligere vært på surfekurs i Hoddevika og surfing i Peru er en naturlig fortsettelse av oppdagelsen av denne unike aktiviteten!

Nå venter en 16 timer lang tur med nattbuss til Arequipa. Den hvite byen ved inngangen til Andesfjellene er vår første smak av høyden og et fantastisk utgangspunkt for videre utforsking av Peru.

Kristian og Tomas har noen ord å si om dagen idag:

I desember fikk vi teste surfeferdighetene i Hoddevika ute med Stadhavet, men på grunn av storm og surt vær så fikk vi ikke vist hva vi virkelig var gode for. Men her i Lima var det jaggu andre boller. Vi ble hentet på hotellet av en veldig kul instruktør som het Lopez. Derfra dro vi rett til vannkanten ved Miraflores. Her fikk vi utmerket opplæring av Lopez og hans crew. Vi begynte med tøying før vi begav oss ut i bølgene. Sola strålte og bølgene brøt elegant. Før vi visste ord av det så var det flere som mestret bølgene med brettet sitt. Alt i alt så fikk vi en veldig positiv surfeopplevelse og fikk et lite innblikk i surfekulturen her i Lima. Hang loose!

Foto Tomas Midbrød og Per Strøm

SurfPeru1 Surfperu2 SurfPeru3 IMG_0699 IMG_0701 IMG_0703 IMG_0704