På veg fra Port Stephens annonserer vi for studentene at vi skal på kirkebesøk på Hillsong, før vi kommer på vandrehjemmet.

Noen av elevene går fortsatt kledd i badetøy. Vi innser at vi ikke rekker å stoppe for at de skal få dusje og skifte. Hm…Det ene er at dette kansje blir litt for mye for klassen å takle. Det andre dilemmaet er: Får vi komme i kirka på en søndagkveld i ført T skjorte og shorts…??!

AID_3436

Aida skriver en mail til kirken, og får vite at » Vi kan komme slik vi er. Ingen problem!» Lettelsen var stor. Spesielt da alle i klassen synes det var helt greit å «komme som de var».  Så førsteintrykket av Hillsong var bra. De lever visst opp til mottoet sitt som kirke. «Come as you are».

AID_3426

 

Om noen av oss var litt trøtte etter dagens begivenheter, så våknet vi i hvertfall da musikerne dro igang med «lovsang». Det var like bra «trøkk» som på hvilken som helst rockekonsert, og multimedia og lyseffekter var  på et profft nivå. 22 plasser var blitt reservert for oss langt fremme, på 5 .rad, og vi følte oss godt mottatt.

Kveldens taler var ei dame ved navn Christine Caine, som kom fra samme bydelen i Sydney som denne kirka .

Temaet var » God uses unlikely people in unlikely places».

På norsk betyr det noe sånt som » Gud bruker usannsynlige folk på usannsynlige steder.»

Hun snakket om sin egen barndom, hvor hun hadde blitt forlatt av sin egen mor, blitt misbrukt i tolv år i fosterhjem, og ble sådd en fremtid som ubrukelig, uelsket. Kort fortalt hadde hun gått » på måfå» inn i ei Hilsong kirke, fått tro på at hun var elsket og ønsket av Gud og av mennesker, og at det var en mening med livet.

Idag er hun en person som fremstår som sterk og trygg, mot alle odds. Og det hun er kjent for, er å ha startet A21 i Tessaloniki, Hellas.

A21 Campaign jobber for å stoppe trafficking (menneskehandel). Det går ut på å prøve å redde jenter som er blitt kidnappet fra sitt hjemlandet, for deretter å bli tvunget til å jobbe som prostituerte, mot sin vilje.De hjelper jentene gjennom rettsaker for å få tilbake friheten sin.

Vi har hatt en lang, men innholdsrik ,inspirerende og annerledes dag. Tre av elevene tar imot tilbudet om gratis bibel på vei ut. Til og med bibelen er litt annerledes.

AID_3434

 

AID_3424

 

AID_3437