Tekst: Hilda, Henning og Sven  Foto: Åse, Solveig og Sven

Hejja bloggen!

Seks dager har gått, og turen har gått over all forventning. De to siste dagene har vi tilbrakt i Airlie Beach. Vi kom frem på ettermiddagen den første dagen, og brukte derfor denne dagen til avslapping og bading på hotellet. På kvelden fikk vi oppleve en ekte australsk barbeque ved bassengkanten. Det var lenge siden det hadde smakt så godt med hamburger, så det var så absolutt en god førstegangs opplevelse.

Etter en god natt søvn var gjengen spente på hvordan dagen skulle utfolde seg. Vi visste ikke helt hva vi skulle forvente av havraftingen, men nok en gang ble vi imponert. Båten viste seg å være bestykket med to Yamaha 250 Hk maskiner, ei trivelig jente fra Nelson på New Zealand og kaptein Jegleserbølgersomenørn. The flying Norwegian tok av. Havraftingen startet med en kjapp tur til Whitsunday Islands. Navnet fikk øyene da Kaptein Cook oppdaget dem på 1700-tallet akkurat på 7. søndag etter påske = Hvitesøndag. Her fikk vi enda en gang mulighet til å snorkle og se de unike fiskene på nært hold.

DCIM100GOPRO

Når vi var ferdig med snorklingen, rettet vi snuten mot Whitehaven Beach. Farten ble skrudd opp, bølgene ble større og svingene ble bråere. Dette var havrafting på sitt beste, og stemningen var på topp!

IMG_9098

Etter mye fart og spenning, var vi fremme i himmelen. For et sted! Kritthvite strender og krystallklart hav. Slike steder er et syn man ser på bilder, men sjeldent opplever. På stranden spiste vi nydelig lunsj, bada og gikk langs strandkanten. Videre gikk turen lenger opp i fjellet, og vi fikk nyte synet av strendene i fugleperspektiv.

IMG_9147

Hver dag her i Australia har vært fantastiske, og vi sitter igjen med en følelse av at hver dag topper en annen. Vi nyter livet her nede, og ser frem til nye opplevelser. Vi har nå en syv timers langs busstur foran oss, før vi er fremme i Emu Park. Her venter nye eventyr, og vi gleder oss.

xoxo multisport