IMG_6754

Velkommen til St Joseph, Missouri! Staten som har rykte på seg å være et ingenstedsland, men som USA er avhengig av når det kommer til jordbruk. På dagens rundtur i denne byen med cirka 80 000 innbyggere, lærte vi at dette stedet har mye interessant å by på. Visste du for eksempel at rapperen Eminem er herfra? Og at landets første basketball-gulv ble laget her? En kuriositet vel verdt å huske…

Mest kjent er likevel St Joseph for å være startstedet til Pony-ekspressen, som i 1860 ble etablert for å levere post og være koblingen mellom den nye staten California og de andre statene øst for Midtøsten. Les og se mer hos Pony Express National Museum.

Pony_Express_Map

St Joseph er også stedet der togrobberen Jesse James ble skutt og drept i sin tid. Huset hans har vi kjørt forbi minst to ganger i dag.

Yr.no meldte -3 grader celsius her i dag, så vi kjente godt den kalde gufsen fra Missouri river da vi kikket på denne lange elva, som etter hvert går over i Mississippi-elva. Missouri river har alltid vært et knutepunkt i all handel som har vært her, helt siden handelsmannen Joseph Robidoux etablerte byen i 1843.

Vel forfrosne brukte vi resten av dagen innendørs på restauranter og kjøpesentre. En behagelig start på turen vår, dette!

I natt sover vi hos våre utdelte vertsfamilier. Spør den du kjenner av oss reisende om hvordan det oppleves! Her får vi sikkert mange erfaringer som er for gode til å bli hemmeligholdt.

Ny dag i morgen, med tettpakket program. Vi skal på Air Guard Base, treffe internasjonale studenter på Missouri Western State University, danse LINEDANCE med mer. Følg med for videre oppdateringer!IMG_6748

IMG_6749

IMG_6751