Backpackerne har endelig startet sin linjetur: Roadtrip California! Vi landet trygt i Los Angeles onsdag 16/03, med én ryggsekk og to elever i minus. Ryggsekken ble igjen i Paris, sannsynligvis, og de to elevene vi mangler kommer (planlagt) etter på lørdag pga USA sine Covid-19 innreiseregler.

Første overnattingsplass har vært i Venice Beach, midt i smørøyet, like ved strandpromenaden. Her får vi oppleve et sammensurium av ulike mennesker, klesstiler og kulturer. Vi kunne sittet hele dagen og bare drevet med «people watching». Venice Beach er virkelig et fascinerende, fargerikt og spennende sted, veldig ulikt noe vi kan finne i Norge.

Backpackere på tur bruker mye tid på å gå, og vi er intet unntak. Torsdag gikk vi langs strandpromenaden til Santa Monica Beach, der vi spiste lunsjen vår på stranda der tv-serien Baywatch er spilt inn. Vi fikk til og med være vitne til en ekte redningsaksjon, noe som ga noen av oss litt høyere puls. Alt gikk heldigvis bra!

En tur ut på Santa Monica Pier er et must når man er i dette området. Der fikk vi, blant karuseller og sukkerspinn og mengder av mennesker, oppleve en uforglemmelig «street performance» av en dansegruppe som hadde et sterkt og tydelig budskap. «Stay in school. Be kind. Don’t do drugs. Don’t do alcohol. There’s only one race: The human race.»

Vi har hatt en nydelig start på turen vår, og gleder oss over å få oppleve verden igjen. Det å møte nye mennesker i et land som tilsynelatende ligner på Norge, men som likevel er så ulikt, er utrolig spennende. Og etter de siste to årene med nedstengning, føler vi oss ekstra heldige som får være akkurat her, akkurat nå.

Fortsettelse følger…

Cheers,

Aida og Hilde Charlotte