//Dag 3

I dag har vi vært i Gythogoro-slummen for å delta i den årlige fotball/volleyball-turneringen som arrangeres av CHRISC Kenya. Da vi ankom banen var det første som møtte oss en flokk litt tilbakeholdne unger. (Kan røpe allerede at tilbakeholdenheten forsvant i løpet av kort tid) Det ble en del venting på at turneringen skulle starte, så vi fikk tiden til å gå med å leke og bli kjent med barna som hadde møtt opp.

Aktiviteter gjordt av barn og oss blekansikter:

  • Hårfletting – dette var jentenes hovedaktivitet og resulterte i X antall frisyrer.
  • Holde hender – på grunn av språkbarriærer opprettet vi direkte tankekontakt.
  • Snurring – bare fordi det er megagøy.
  • Slossing – grunnet stridigheter på hvem som skulle få borgelevene for seg selv
  • Dansing – africanstyle (shake that ass)

image image image

Til slutt kom turneringen i gang, og Afrikaklassen stilte selvfølgelig med toppet lag. Vi toppet ikke nok fant vi ut, for det ble uavgjort i første og tap, tap og atter tap. Etter dagen i dag kan man trekke konklusjonen at afrikanere nok er bedre enn Afrikaklassen i fotball. Selvom vi toppet alt vi kunne. Vi tapte hvertfall med stil, fordi vi stilte med hjemmelagde drakter! Her var det høy paljettfaktor med tilhørende gullglitter.

image

Turneringen ble avsluttet med en premieutdeling. Her ble det utdelt både diplomer og medaljer, samt nye sko til de beste spillerne. Det skal nevnes at før denne premieutdelingen var det en dansesekvens, som lignet på en musikalsk hermegås. Ved hjelp av gruppepress fikk vi til slutt opp danseløven Ato som dro av sine beste moves. Utdelingen forsatte sin vante gang, og turneringen var offisielt over. Dagen sluttet klokken 18.30 på kvelden. Da hadde vi holdt et relativt høyt aktivitetsnivå siden 08.00 om morgenen. Man kan trygt si at det var en sliten gjeng borgere som returnerte tilbake til Amani Conference Center.

Nå skal det bli godt med en god natts søvn!