Vi har hatt noen nydelige dager i Vancouver å se tilbake på. Vi har hatt litt lenger tid i byen i år pga at vi måtte vente på et par elever som kom fra Norge litt senere. Det har gitt nye muligheter til å utforske byen og oppdage nye steder. 

Onsdag tok vi turen ut til University of British Columbia. Et enormt stort campus med spennende arkitektur og yrende liv av studenter som går på skole i det som nærmeste er en egen by. Universitetet ligger svært idyllisk til ved enden av en halvøy. Like nedenfor universitetsområdet vandret vi langs Wreck Beach og fikk kjenne på Stillehavet for første gang på turen. Det blir en del Stillehavet etterhvert mot slutten av oppholdet i Canada med både surfing og havkajakk. 

For noen av elevene er studier i utlandet noe de har tenkt på og nå fikk de nok enda en skole å vurdere.

Universitetet byr på mye mer enn undervisningslokaler og bibliotek det er også flere museum og hageområder som er vel verdt besøket. MOA er det mest kjente museet i Canada med store utstillinger dedikert til urbefolkeningskunst bl.a. men denne gangen var det stengt pga oppgraderinger til utstillingen for å kunne tåle jordskjelv. Vi er langt The Pacific Rim og jordskjelv og tsunamier er aktuelle å sikre seg mot. Nitobe Memorial Garden fikk vi besøkt. Dette er kjent som en av de 5 fineste Japanske hagene i verden utenfor Japan. Vancouver har en stor asiatisk befolkning som dette sitt preg på byen og dette var et fantastisk eksempel av dette. 

Torsdag var vi endelig fulltallig med de siste forsterkningene fra Norge som ankom seint onsdag kveld. Da var det Cypress Mountain som sto på programmet. Dette skianlegget i fjellet like nord for byen er kjent som arena for bl.a. snowboard øvelser og skicross under OL i Vancouver i 2010. Det er nok så stort sett med Norske øyne og gir en enorm utsikt over Vancouver, fjellene mot nord og Vancouver Island på en klarværsdag. Vi våknet imidlertid til styrtregn i byen og ikke alle var like optimistiske for hva dagen på ski ville bringe. Heldigvis er høydeforskjellen opp til anlegget betydelig og der oppe var det dekket til en dag på jakt etter løssnø og det fant vi! Dette året har vi fått høre flere ganger at dager var blant de beste elevene noen sinne har opplevd og nok en gang nådde skiopplevelsen livets beste for flere! Løssnø i bratte skoger med gedigne trær er ikke hverdagskost for nordmenn som er vant til fjellbjørk og fjordutsikt. Eksotisk var det. For en opplevelse! 

Det er mye vi kunne skrevet men denne turen er tettpakket. Vi befinner oss nå i Kamloops og skal på overnattingstur med studenter fra Adventure Studies studiet ved Thompson Rivers University. Etter det bærer det videre til legendariske Revelstoke for mer skikjøring før vi er i gang med 3 skidager i Nelson fordelt på topptur og anlegget på Whitewater. 

Vi blogges når vi rekker det. I mellomtiden bør du følge oss på @canadaafhs på Instagram for hyppigere oppdateringer.