Da har Backpackgjengen overlevd 5 dager i ørkenen og vi gjør oss nå klare for en siste natt under åpen himmel.

Klokken 07:00 1. Mars satt vi oss på bussen og startet turen mot The Red Centre. Her skulle vi få erfare outback-livet og arboginsk kultur. En av guidene våres, Keith, var en del av The Stolen Generation, så han hadde mange spennende historier og fortelle oss.
Første stopp gikk til Coober Pedy eller Flue Pedy. Her ble gjengen introdusert til millioner av fluer som skulle holde oss med selskap resten av uka. Folk ventet ikke lenge med å kjøpe fluenett.

image
Sitat fra Amund om alle fluene: ALLE SKAL FÅ!!

I Coober Pedy fikk vi se hvordan den lille landsbyen ble bygd under bakken og dagen etter fikk vi se vår første soloppgang ute i ørkenen.
Neste dag gikk turen endelig til Uluru, noe vi alle hadde sett fram til. Og det skuffet ikke!

BP2014 uluru b2
Vi kunne se den gigantiske oransje stenen på lang avstand og den var mye større enn det vi hadde sett for oss. Vi gikk en liten tur og fikk høre historier av Keith.

Klokken 9 den kvelden var alle helt utslitt og klare til å legge seg under stjernehimmelen. Jeg så 4 stjerneskudd før jeg sluknet.
Neste dag ble det tur rundt Kata Tjuta, som er Uluru sin «sister-rock». Vi fikk se soloppangen med mange magiske farger og gikk lang tur i varmen.
BP2014 kata tjuta b3
Heldgvis ble vi belønnet med en dukkert i basseng etterpå!

De siste dagene ble tilbrakt i en leir som heter Lilla med null dusj, utedo, millioner av fluer (fortsatt), og gresshoppere. Iløpet av 3 dager fikk se nydelige solnedganger, fine gåturer og bading i vannhull.
image

 

image

I morgen går turen mot kysten og alle gleder seg til surfing og fallskjerm hopping! Vi blogges!

.