Hvem passer linjen for?

 Canada-linja er for alle som er glad i, eller har lyst til å bli glad i, å være aktiv ute. Et uforglemmelig og lærerikt år er garantier for denne linjen. 

Målet med Sunnmørsalpene Topptur Canada er å gi deg et bredt spekter av erfaringer med ulike aktiviteter og måter å drive moderne friluftsliv på. Vi ønsker at dette skal være et år der du oppdager og utforsker, mestrer utfordringer og finner gleden i mangfoldet av muligheter naturen gir oss til å være i bevegelse. Har du lyst på et variert, allsidig og aktivt friluftsår er dette linjen for deg. Oppdag verdens villeste vestkyst gjennom en linjelærer som er født og oppvokst i Canada!

  • Topptur og Ski: Linja har fokus på skikjøring og toppturer på ski i vinter og vår halvåret. Vi er også på ski i Canada på langturen. Skiteknikk, turplanlegging, skredlære. Mange oppdager gleden av toppturer på ski for første gang sammen med oss:) Eneste linje ved ÅFHS som har ski, topptur og skredlære som fagområde. 
  • Aktiviteter: Vi prøver ulike aktiviteter hele året som sykling, kajakk/kano, klatring, heisbasert skikjøring, topptur til fots og på ski og surfing.
  • Friluftsliv: Overnatting ute høst, vinter og vår. Matlaging på bål. 
  • Teambuilding: Det blir lagt vekt på å bygge et godt klassemiljø. Gjennom året får dere ulike utfordringer som dere skal løse sammen som gruppe.
  • Turledelse: Du får lære hvordan du kan lede friluftslivturer i grupper sommer og vinter.
  • Turforberedelser: Lær om Canadas spennende samfunn, kultur og historie. Sammen forbereder vi oss til en unik og spennende reise til Canadas villeste kyst.

Linjen som oppsøker utfordring og opplevelser gjennom spennende aktiviteter ute.

Må man være topptrent eller ha erfaring med aktivitetene for å være med?

Nei, men du bør være i grei fysisk form. Det viktigste er at du har et ønske om å utforske det ukjente og er glad i litt utfordring.

Du trenger ikke å ha spesifikk erfaring med aktivitetene vi skal holde på med, nybegynnere er hjertelig velkommen. Normalt gode ferdigheter på alpint ski i skianlegg er en forutsetning for å kunne følge linjen sitt opplegg i vinterhalvåret i skianlegg og på topptur.

Dette er samme linje som tidligere het Canada Adventure Sports. Samme innhold, samme tur, samme lærer. Det tror vi er en bra ting:) Nå er navnet endret for at enda flere skal finne fram til denne spennende linja!

Reisebloggen til Canada Adventure Sports 2020

Linjebloggen til Sunnmørsalpene Topptur Canada

For enda mer info besøk folkehøgskole.no

 

[caption id="" align="aligncenter" ] Gjennomført Brattkort Kurs![/caption] [caption id="" align="aligncenter" ] Grunnkurs Havkajakk på Herøy[/caption] [caption id="" align="aligncenter" ] Via Ferrata Loen[/caption] [caption id="" align="aligncenter" ] Padleglede:)[/caption] [caption id="" align="aligncenter" ] Bikepacking i Sunnmørsalpene[/caption] [caption id="" align="aligncenter" ] Lunsj med utsikt på vei til Skårasalen[/caption] [caption id="" align="aligncenter" ] Afterski på Sæbø[/caption] [caption id="" align="aligncenter" ] Zennmøre[/caption] [caption id="" align="aligncenter" ] Eivind nyter løssnø i April på Nordre Sætretind![/caption] [caption id="" align="aligncenter" ] Padlekurs på Herøy[/caption] [caption id="" align="aligncenter" ] Morgensurf i Hoddevika[/caption] [caption id="" align="aligncenter" ] Buldring på Sulebust[/caption] [caption id="" align="aligncenter" ] Klatrekurs på Magerholm 15 minutt å sykle fra skolen.[/caption] [caption id="" align="aligncenter" ] Linedans mellom skiturene på tur til Ytra Standal[/caption] [caption id="" align="aligncenter" ] Buldrehallen. Et fantastisk anlegg minutter fra skolen.[/caption] [caption id="" align="aligncenter" ] Via Ferrata Loen[/caption] [caption id="" align="aligncenter" ] Vinter Basecamp tur på Stavseng.[/caption] [caption id="" align="aligncenter" ] Topptur til Blæja[/caption] [caption id="" align="aligncenter" ] Håkon på toppen av Svinetind en kveld i mai[/caption] [caption id="" align="aligncenter" ] Surfekurs i Tofino, Canada[/caption] [caption id="" align="aligncenter" ] Stisykling i Squamish, Canada[/caption] [caption id="" align="aligncenter" ] Skikjøring på Strandafjellet Skisenter[/caption] [caption id="" align="aligncenter" ] Kveldsstund på klatretur til Magerholm[/caption]  

#Zenmøre? 😅❤️repost • canadaafhs Etter to lange og kalde dager med Grunnkurs Havkajakk var det godt å komme seg til Sæbø og bade i fjorden;)
Toppturer på ski på programmet de neste dagene!
.
.
.
#alesundfhs #alesundcas #fhsliv #sæbøfjordsauna
📷perristrom •

#sunnmørsalpane #sæbø #sunnmøre #hjørundfjorden #flytendebadstue #badstue #sauna #mittfriluftsliv #mittnorge #mittvestland #mittsunnmøre #mittørsta #opplevnorge #idyll #sæbøfjordsauna #urkefjordsauna #visitnorway #norge #norway #utno #nrknatur #tv2været #godmorgennorge
...

86 0

Happy Canada Day!
.
Canada Day is the national day of Canada. A federal statutory holiday, it celebrates the anniversary of Canadian Confederation which occurred on July 1, 1867, with the passing of the Constitution Act, 1867 where the three separate colonies of Canada, Nova Scotia, and New Brunswick were united into a single Dominion within the British Empire called Canada. Originally called Dominion Day, the holiday was renamed in 1982 when the Canadian Constitution was patriated by the Canada Act 1982. Canada Day celebrations take place throughout the country, as well as in various locations around the world attended by Canadians living abroad. (Wikipedia)
.
#alesundcas #fhsliv #enreiseforlivet #alesundfhs
...

15 0

"Topptur på Sunnmøre har vært et av mange høydepunkter for meg dette året. Sunnmørsalpene Topptur Canada har utfordret meg, vist meg nye interesser og ikke minst gitt meg minner for livet. Jeg unner virkelig alle å få denne opplevelsen i den fantastiske naturen på Sunnmøre!"
- Ida
Elev på Sunnmørsalpene Topptur Canada 2019-2020 og stipendiat på Multisport Ball & Surf 2020-2021.
Sjekk ut @canadaafhs og @multisport_afhs for innblikk hvordan hennes to år på Ålesund Folkehøgskole har vært:)
Bildet er fra en fellestur med begge klassene til Via Ferrata Loen. En tur vi tar sammen med @newzealand_afhs og @utforskafhs hver høst.
Les mer om hva du kan forvente av kommende skoleår ved å følge lenken i bioen vår!
.
.
#alesundcas #alesundfhs #fhsliv
#enreiseforlivet
#dntung
#liveterbestute
...

47 0

En av mine favoritt bilder fra sesongen som var med klassen.
elisedegnes i fin form nedover bjørkeskogen på en lite besøkt nedfart fra Ansokhornet. Jeg tar veldig mye bilder på tur i løpet av året og det er en del av jobben som linjelærer jeg verdsetter veldig. Heldigvis synes også elevene at det er kjekt å sitte igjen med flere hundre bilder av året og stiller gjerne opp når et godt bilde kan skapes:)
I dette bildet digger jeg kontrasten mellom en fargerik Elise og ruvende svarte og hvite trær.
Hun står godt på skia og det er bra fordi snøen var langt fra optimal akkurat denne dagen:)
.
.
.
#alesundfhs #alesundcas #fhsliv #fujifilmnordic #friflyt #liveterbestute #randofolk
...

30 0

Kids These Days 2.0
.
.
.
#alesundfhs #alesundcas #fhsliv #friflyt #randofolk #topptur #k2skis #liveterbestute #fujifilmnordic #myfujifilm #arcteryx
...

37 0

Velkommen til et nytt år med Canada Adventure Sports! Vi gleder oss til mange gode opplevelser i stor natur som her i Molladalen med fjorårets kull.
.
.
.
#ålesundfhs #fhsliv #alesundcas
...

20 0

Velkommen til et nytt år med Canada Adventure Sports! Vi gleder oss til mange gode opplevelser i stor natur som her i Molladalen med fjorårets kull.
.
.
.
#ålesundfhs #fhsliv #alesundcas
...

21 0

Classroom
.
.
.
#alesundfhs #fhsliv #alesundcas #myfujilove #fujifilmnordic #fujifam #fujinon1680 #nrkmr #smpno #liveterbestute #topptur #earnyourturns #randonnée #skitouringnorway #skitouring
...

60 1

Studietur

Vi ønsker at alle skal ha økonomisk mulighet til et folkehøgskole år hos oss. Vi gir derfor to valgmuligheter for studieturer på noen av våre linjer. Du kan velge den ordinære turen med din linje eller velge å bli med vår billigste reisemålstur, reisen til linja Travelstudy Active Europe. Om du velger Europaturen følger du Canada Adventure Sport sitt opplegg i Norge, men reiser på studietur sammen med Travelstudy Active Europe. Videre er vi på studiereise 11 dager i november der hovedturen går til Israel og Vestbredden. Her har vi også lagt opp et billigere alternativ; en rundreise i Sør-Norge.

Alternativ 1: Studietur til Canada

I løpet av en måned i vestre Canada skal vi bli nærmere kjent med menneskene, landet, kulturen og industrien bak hvorfor Canada er et av verdens fremste destinasjoner for aktiv friluftsliv. Vi bruker mye tid på å drive aktiviteter som videreføring av det vi har gjort i Norge. I løpet av tiden vi tilbringer i blant annet Vancouver, Cumberland, Tofino, Nelson, Squamish, Whistler, Sunshine Coast og på Vancouver Island utnytter vi mulighetene maksimalt for å få en fantastisk tur. Vi prøver oss på ekte Canadisk singletrack i områder der stisykling har sin opprinnelse. Vi tar også beina fatt og oppsøker gode skiopplevelser utenfor de preparerte løypene. Gled deg også til havpadling i Broken Group Islands, bølgesurfing i Stillehavet, klatring og banesykkel i Vancouver og mye mer!

Vi lærer hvordan friluftsliv drives med bærekraftig fokus i Canada og møter noen av de som går foran for å sikre friluftsliv til kommende generasjoner. Ved å speile våre erfaringer fra Norge mot det vi møter i Canada forsøker vi å bedre forstå de unike mulighetene og ansvaret vi har hjemme. Hvordan er moderne bruk av naturen forenlig med tradisjonene til landets urbefolkning? Hvordan bruker Canadas urbefolkning i vår tid moderne friluftsliv til å nå ut til sine egne? Hvordan er det å drive kirke for skifolk i Whistler?

Vi besøker lokale bedrifter og organisasjoner som har satt sitt preg på friluftslivet og friluftslivindustrien på verdensbasis blant annet med besøk til et av Canadas mest tradisjonsrike sykkelprodusenter. I tillegg tar vi oss tid til å bli kjent med kulturmangfoldet i en av verdens mest mangfoldige byer, Vancouver, og blir kjent med den rike indianerkulturen på vestkysten.

Gjennom lokale kontakter og en linjelærer som har vokst opp og tilbrakt over 20 år i vest Canada blir dette en studietur utenom det vanlige.

Mer om turen HER

 

 

Alternativ 2: Studietur i Europa

Travelstudy Active Europe – linja vil utvikle en ny Europareise hvert år. Denne reisen blir så gjort valgbar for reisemålslinjene våre slik at du kan følge den linja du ønsker når vi er i Norge og samtidig få glede av et rimelig og miljøvennlig hovedreise.

Linjelærer


Per Torvnes Strøm

Per har erfaring som aktiv syklist på internasjonalt nivå i Canada og Belgia, sykkelmekaniker, personlig trener og ansatt i Den Norske Turistforening.

Født og oppvokst i Canada. Per er ivrig på topptur sommer som vinter. Telemark, randonne, langrenn, stisykling, stiløping og havpadling er favorittmetoder for å nyte naturen.
Per har ledet og utviklet både Sør-Amerikalinja og Canadalinja vår.
Utdanning:
Bachelor i idrettsvitenskap fra University of Calgary, Canada. Master i Idrett, Leder og trenerrollen, med fokus på friluftsliv og bratt skiferdsel, Nord Universitet, Bodø. Ski og skred halvtårskurs, Internasjonal ski og skredkurs, Norge, Canada, Frankrike, Sverige, Klatreinstruktør, NFK.