I glassblåserverkstedet møter du det flytende glassets magi! Tradisjonell glassblåsing og bærekraftig omforming av flaskeglass til nytte og glede. Kulturmøter på Sunnmøre og i Europa vil sette spor.

Glassblåsing og Kultur Europa er en ny linje ved Ålesund FHS og Ålesund FHS er den eneste folkehøgskolen i Norge som gir deg muligheten til å arbeide med flytende glass i et ekte glassblåserverksted.

I verkstedet hos Celsius Glass Studio blåser og former vi det varme glasset til fargerike og unike produkter. Vi arbeider både med tradisjonell glassblåsing og med omforming av tomgods/flaskeglass, vi lager drikkeglass, vaser, skåler og skulpturer. Hver uke arbeider vi i verkstedet og/eller besøker andre håndverkere/kunstnere på Sunnmøre. Vi vil også besøke museer, Ålesund Kunstfagskole og andre kulturarbeidere i Ålesund i løpet av skoleåret.

Ålesund folkehøgskole har også hatt undervisning i keramikk og porselen i årtier. I vårt keramikkverksted får du lære å støpe skåler i porselen, slik de gjør det i masseproduksjon av kopper og fat.  Gjennom dekorering arbeider du frem ditt eget unike design. Keramikkverkstedet kan brukes av elever på Glassblåsing på ettermiddag og kveldstid gjennom skoleåret.

Linjens reisemål er en togreise gjennom Europa. Vi besøker glasriket i Sverige, spennende håndverkere på Bornholm i Danmark, vi reiser videre mot glassblåserbyen Novy Bor i Tsjekkia før vi besøker den lille øya Murano utenfor Venezia. Videre skal vi sammen planlegge utflukter i storbyer som f.eks. Berlin, Praha og Firenze.

Linjen passer for alle som ønsker å teste nye uttrykksformer uten tanke på vurdering og karakterer. Vi arbeider oss trygge i verkstedet og ingen forkunnskaper er nødvendig.

Velkommen!

 

sircon_slider

 

[/sircon_slider]

 

El Capitan
.
.
.
#yosemitenationalpark #fhsliv #afhsbackpackpåtur #afhsbackpack #alesundfhs #folkehøgskole
📸 aidafoto.no
alesundfhs folkehogskolene
...

24 0

Stisykling i Squamish er en opplevelse for livet!
Satsingen på stisykling i British Columbia er størst i verden og episenteret i provinsen er Squamish.
Vi brukte en dag på å smake litt på gullstandarden i stibygging. Flytstien Half Nelson ble det mange runder på. 11 minutter men ren fornøyelse!
.
.
.
#alesundfhs #alesundstc #fhsliv #friflyt #stisykling #squamish #halfnelsonsquamish #sorca
...

16 1

Takk for nå vakre Ericeira. Jeg kommer tilbake!
#ericeira #portugal #ilovemyjob #fhslærer #enreiseforlivet #alesundfhs
...

24 0

En video fra den lange reisen til California✈️🇺🇸
folkehogskolene alesundfhs #fhsliv #linjetur #afhsbackpack #alesundfhs #folkehogskolene
...

2 0

Linjelærer


Hilde Charlotte Hanken

Hilde Charlotte har arbeidet i folkehøgskole tidligere - ved Sunnmøre folkehøgskole. Hun er utdannet dansepedagog og har også jobbet på barneskole.