Hvem passer linjen for?

Dette er en reisemålslinje som passer for deg som er interessert i friluftsliv og vil oppleve nye kulturer. Opplegget i Norge er variert friluftsliv med høydepunkter av alt Sunnmøre har å by på. Studieturen til New Zealand inneholder et stort spekter av opplevelser – både naturopplevelser og kulturelle opplevelser. I omkring 20 dager overnatter vi på åtte ulike steder og kjører 260 mil – du får sett det meste av landet og alt det spektakulære det har å by på.

For denne linja har vi lagt inn et valg om å bli med på reisen til Travelstudy Active Europe i stedet for turen til New-Zealand. Dette er aktuelt hvis du ønsker å få med deg faginnholdet på New Zealand-linja i Norge, men få en rimeligere og noe mer kortreist reiseperiode.

Vårt klasserom er større enn de fleste.

Må man være topptrent for å være med?

Nei, men du bør være i grei fysisk form. Det viktigste er at du har et ønske om å utforske det ukjente og er glad i en utfordring.

 

El Capitan
.
.
.
#yosemitenationalpark #fhsliv #afhsbackpackpåtur #afhsbackpack #alesundfhs #folkehøgskole
📸 aidafoto.no
alesundfhs folkehogskolene
...

24 0

Stisykling i Squamish er en opplevelse for livet!
Satsingen på stisykling i British Columbia er størst i verden og episenteret i provinsen er Squamish.
Vi brukte en dag på å smake litt på gullstandarden i stibygging. Flytstien Half Nelson ble det mange runder på. 11 minutter men ren fornøyelse!
.
.
.
#alesundfhs #alesundstc #fhsliv #friflyt #stisykling #squamish #halfnelsonsquamish #sorca
...

16 1

Takk for nå vakre Ericeira. Jeg kommer tilbake!
#ericeira #portugal #ilovemyjob #fhslærer #enreiseforlivet #alesundfhs
...

24 0

En video fra den lange reisen til California✈️🇺🇸
folkehogskolene alesundfhs #fhsliv #linjetur #afhsbackpack #alesundfhs #folkehogskolene
...

2 0

Studietur

Vi ønsker at alle skal ha økonomisk mulighet til et folkehøgskole år hos oss. Vi tilbyr derfor to valgmuligheter for studieturer på våre linjer. Du kan velge den ordinære turen med din linje eller velge å bli med vår rimeligste reisemålstur, nemlig reisen til linjen Europa Explore. Om du velger Europaturen følger du New Zealand friluft sitt opplegg i Norge, men reiser på studietur sammen med Europa Explore.

Videre er vi på studiereise 11 dager i november der hovedturen går til Israel og Vestbredden. Her har vi også lagt opp et billigere alternativ; en rundreise i Sør-Norge.

Alternativ 1: Studietur til New Zealand

Vi skal møte urbefolkningen Maoriene på hjemmebane, både som seg selv i dagens New Zealand, og som turistverter og historiefortellere. Deres arv preger mange sider av New Zealand. Vi får oppleve flere områder av New Zealands mektige høyfjell, med og uten vulkansk aktivitet. Vi tilbringer også en natt på Mueller hut på 1800 moh med utsikt til mount Cook – New Zealands høyeste fjell på 3700 meter. Vi bruker to dager i hovedstaden Wellington og tre dager i Queenstown, som er landets mekka for friluftsliv og ekstremsport. Her kan du slenge deg ut i et 137 meter høyt strikkhopp, leie downhillsykkel med klippekort i gondolheisen, vi skal alle kjøre olabilrace på bane og du kan paraglide, kjøre jetbåt i smale elvejuv eller gå fjelltur- alt etter ønske, tid og lommebok.

Også i Roturoa, byen som lukter vulkan, får vi prøve adrenalinaktiviteter - alle får gleden av å bli sluppet utfor et 9 meter høyt fossefall som en del av den timeslange turen gjennom Kaituna river. Intet mindre enn det høyeste fallet i kommersiell rafting noe sted. I denne byen kan du også velge supre sykkelstier i skogen, vulkansk geopark eller en ettermiddagspause med nye, gode venner i klassen.

Vi reiser på havet og snorkler med store flokker delfiner i Kaikoura, og er vi heldige får vi tid til et surfekurs. Vi får padle kajakk langs sandstrendene og øyene i Abel Tasman national park en hel dag, og se sel i sitt rette element. Velger du et fallskjermhopp i Nelson, kan du se helt bort til Abel Tasmankysten fra 16.000 fot- eller bare 12.000 fot om du ikke liker store høyder..

Ingen New Zealandtur uten et dykk i Ringenes Herre – vi besøker Hobbiton, filmsettet fra filmene, og er også på flere locations, som Mount Doom. Blodfans vil uten tvil kjenne seg igjen og få en uforglemmelig opplevelse – vanlige fans vil bare synes det er fascinerende.

Vi får være med på flere naturopplevelser og aktiviteter enn den jevne New Zealander er med på i løpet mange år. Rett og slett det beste av et av verdens vakreste, naturmessig mest spektakulære land, i godt selskap med likesinnede.

Alternativ 2: Studietur i Europa

Europa Explore-linjen vil utvikle en ny Europareise hvert år. Denne reisen blir så gjort valgbar for reisemålslinjene våre slik at du kan følge den linja du ønsker når vi er i Norge og samtidig få glede av et rimelig og miljøvennlig hovedreise. Les mer om Europa Explore og hvilke hovedreise de utvikler her.

Linjelærer


Ragnhild Eide Akslen

I tillegg til å undervise i musikk på Ålesund folkehøgskole arbeider Ragnhild som kordirigent og freelance sanger. Selv om hun er utdannet klassisk sanger, er hun også glad i rytmisk musikk.

Har har tidligere vært solist i produksjoner ved blant annet Den Nasjonale Opera og Festspillene i Bergen, samt solokonserter både hjemme i Norge og internasjonalt.

Utdanning:
Griegakademiet Bergen hvor hun har en master i utøvende sang.